Woonhuis met pracht-uitzicht op de Morvan te koop

Villapourçon, € 159.000

Woonhuis met pracht-uitzicht op de Morvan te koop

Midden in de zuidelijke Morvan staat dit woonhuis met een pracht van een uitzicht op de groene heuvels te koop. De basis voor dit huis in de Bourgogne is in de jaren twintig van de vorige eeuw gelegd. Van recenter datum zijn de serre naast de woonkamer, een badkamer en een terras. Het huis ligt op een heuvel waardoor de begane grond waar men aan de voorzijde het huis binnenkomt aan de achterzijde de eerste verdieping lijkt.

Indeling van het huis
Begane grond: ingerichte keuken (9,5 m2), woonkamer met serre (samen 39 m2), slaapkamer (7 m2), ruime badkamer met bad en douche, en apart toilet zijn op deze verdieping te vinden. Dat maakt gelijkvloers wonen mogelijk.

Een smalle trap leidt naar de eerste verdieping met een grote slaapkamer van 25 m2 (eventueel zeer geschikt voor werkruimte aan huis) en een zolderkamer waar slaapgelegenheid kan worden gecreëerd.

Verwarming van het huis kan op drie manieren gebeuren: er is een cv-installatie op olie met radiatoren door het hele huis, in de woonkamer staat een houtkachel en er zijn aanvullend elektrische radiatoren geplaatst.

De woning is geheel onderkelderd. De elektrische boiler, de olie-cv en de olietank staan in de kelder. Daarnaast is er voldoende ruimte voor werkbank en gereedschap. Mocht dit toch niet voldoende zijn, dan is er voor extra opslag naast het huis een grote, deels onderkelderde schuur gelegen met een vloeroppervlakte van ruim 48 m2. Door de grote toegangsdeur ook geschikt als garage met plaats voor twee à drie auto’s. Voor de garage is parkeergelegenheid voor drie auto’s.

Naast de serre is er een buitenterras van 15 m2. Het terrein meet meer dan 1700 m2 en is voorzien van diverse terrassen, waaronder een terras waar eenvoudig een opzetzwembad neergezet kan worden.

Een van de vernieuwingen in de afgelopen jaren is geweest het vervangen van het grootste deel van de kozijnen door onderhoudsarme kunststof exemplaren met dubbel glas.

Het huis is prima geschikt als vakantiehuis, maar kan door de uitstekende mogelijkheden voor verwarming evenzeer als permanent woonhuis dienen.

Kort samengevat

Aantal kamers4Aantal slaapkamers2
Badkamers/wc’s1Woonoppervlakte106 m2
Perceeloppervlakte1712 m2Bouwjaaronbekend