Unieke monumentale molen met zwembad te koop in de Morvan

Préporché, € 416.670


Deze unieke monumentale (voormalige) molen is te koop in het natuurpark de Morvan. Ruimtes waar de sfeer van weleer nog voelbaar is, gecombineerd met hedendaags comfort. Het complex bestaat uit een hoofdhuis, een gastenverblijf (voormalig molenaarshuis) en een garage. Een riant zwembad van 12 bij 6 meter omzoomd door een flink terras maakt het plaatje compleet.

Indeling hoofdhuis
Parterre: woonkamer van 50 m2 met open haard en een woonkeuken van 28 m2. Eerste etage: ruime slaapkamer van 28 m2 en aansluitend badkamer met toilet; boven de woonkamer bevindt zich aan drie zijden een open galerij met een totale oppervlakte van 29 m2.

Indeling gastenverblijf (voormalig molenaarshuis) met torentje
Parterre: woonruimte van 28 m2, slaapkamer en badkamer met toilet. Eerste etage: grote slaapkamer 23 m2 en aansluitend een dressing/bergruimte in de torenkamer.

De woonruimtes worden gecompleteerd door een garage van 37 m2 (twee verdiepingen) en een aangebouwde schuur aan het molenaarshuis. Naast het hoofdhuis zijn de ‘machinekamers’ gelegen met de restanten van het oude molenmechaniek. Daar zijn nu de voorzieningen voor de centrale verwarming op olie, een van de boilers en de septic tank ondergebracht.

Het terrein van ruim 2,5 ha kent verschillende landschappen. Woningen en zwembad staan op een terrein van 3000 m2, bijna een hectare bestaat uit een grastuin met een vijver en schaduwbomen en de rest is bosgebied. Het riviertje de Dragne kronkelt langs het terrein.

Alle voorzieningen zijn op korte afstand te vinden in het dorp Moulins-Engilbert: waaronder restaurantjes, bakkers, slager en een supermarkt.

Kort samengevat

Aantal kamers7Aantal slaapkamers3
Badkamers/wc’s2Woonoppervlakte219 m2
Perceeloppervlakte2,5 haBouwjaar?