Voorbereiding verkoop huis in Frankrijk – checklist

U zet binnenkort uw woning te koop? Check dit!

De voorbereiding van de verkoop van uw huis in Frankrijk begint ruim voordat u het huis te koop zet. Daarvoor heb ik deze checklist gemaakt. Als u ervoor zorgt dat uw huis er goed uitziet dan springt u er op een positieve manier uit. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld.

Repareer

Loop door uw huis alsof u het zelf wilt kopen. Waar valt uw oog op? Wat kan er eenvoudig worden verbeterd, wat heeft een likje verf nodig, waar kunnen de schroeven aangedraaid worden, welk werkje is eigenlijk nog niet helemaal af?
Kijk binnen goed en kritisch rond. Ook buiten: het onkruid op de paden wieden, even de heg snoeien, gras maaien (ook tijdens de verkoop als u er lange tijd niet bent!)

Ruim op

U heeft uw huis natuurlijk gezellig ingericht. Tafeltje hier, kastje daar, brocante spulletjes wellicht. Voor een aspirant-koper kan dat wel eens te veel worden. Kijk daar kritisch naar en zet een teveel aan spullen in de berging of breng het alvast weg (naar afvalstation of Emmaüs). U moet toch binnenkort verhuizen! Denk ook aan de badkamer; een bekende verzamelplaats van was, handdoeken, kleding en meer. Ruim ook daar op!

Richt in

Na het opruimen moet uw huis er niet uitzien als een afgebroken fort. Richt de boel opnieuw in waar nodig en zorg ervoor dat het er bewoond uitziet. Misschien moet er her en der wel wat verplaatst worden of nog iets bij komen.

Maak schoon

Vlak voordat uw huis de verkoop in gaat, zorgt u ervoor dat boel ‘spic & span’ is. Grote schoonmaak kan helemaal geen kwaad, maar in ieder geval de zaken die in het oog lopen moeten stralen: ramen, keuken, wc en douche

Verkoop

En dan is het natuurlijk na deze voorbereiding van de verkoop voor u en/of de makelaar een koud kunstje om uw huis te verkopen.